top of page

Overstappen op Kronch hondenvoeding

Overstappen van een ander hondenvoer naar de krokante hondenbrokken van Kronch. 

Het is allereerst belangrijk om te kijken naar wat voor voeding u de hond op dit moment geeft. Dit is mede bepalend voor de wijze van overstappen.

Ongeacht het soort voeding dat u geeft zal uw hond enige tijd nodig hebben om te wennen aan nieuwe brokjes. Bij sommige honden gaat dit sneller dan bij andere. Dit heeft onder andere te maken met de darmflora van de hond.

Het kan 6 - 8 weken duren voordat de hond volledig gewend is, soms zelfs langer. Bij overstappen op een andere brok kan er tijdelijk dunnere ontlasting of diarree ontstaan.

Overstappen van vers vlees of geperste brokken naar krokante brokken van Kronch Premium

Vers vlees en geperste brokken worden door de hond op een andere manier verteerd dan krokante brokken. Om deze reden adviseren wij om in één keer over te stappen.

Overstappen van een ander merk krokante brokken naar krokante brokken van Kronch Premium

Voor honden die al een krokante (geëxtrudeerde) brok krijgen en overstappen naar Kronch Premium, adviseren wij het om de Kronch Premium brokken geleidelijk te introduceren. Reken hierbij op een tijdsbestek van één week. Meng de oude en nieuwe brokken door elkaar aan de hand van onderstaand schema. Zo kan de spijsvertering van de hond zich optimaal aanpassen en wennen aan de nieuwe brokken.
 

Dag 1 & 2: 75% huidige brok + 25% Kronch Premium


Dag 3 & 4: 50% huidige brok + 50% Kronch Premium


Dag 5 & 6: 25% huidige brok + 75% Kronch Premium


Dag 7: 100% Kronch Premium

bottom of page