top of page

De ingrediënten van Kronch

De ingrediënten die Henne Pet Food gebruikt voor Kronch diervoeding zijn van hoge kwaliteit en zorgvuldig geselecteerd, waardoor ze bijdragen aan de optimale voeding en gezondheid van huisdieren.

Daarnaast wordt een deel van de ingrediënten lokaal geproduceerd. Dit heeft voordelen, zowel voor de producent als de hond en kat.

Versheid en kwaliteit
Lokaal geproduceerde grondstoffen hebben over het algemeen een kortere reisafstand van de boerderij of teler naar de voedselproducent - Henne Pet Food, waardoor ze verser kunnen zijn op het moment van verwerking. 
Versheid kan bijdragen aan de kwaliteit en smaak van het voer, wat vooral belangrijk is voor kieskeurige eters.

Traceerbaarheid 
Door gebruik te maken van lokaal geproduceerde grondstoffen uit Denemarken kan Henne Pet Food de herkomst en productiepraktijken beter traceren. 
Dit biedt transparantie over waar Kronch diervoeding vandaan komt en hoe het is geproduceerd.

Lagere ecologische voetafdruk 
Het gebruik van lokaal geproduceerde grondstoffen vermindert de transportafstand en -tijd, waardoor de ecologische voetafdruk van de voedselproductie wordt verkleind. 
Dit kan bijdragen aan een duurzamere voedselproductie en verminderde CO2-uitstoot als gevolg van transport.

Ondersteuning van lokale economieën 
Het gebruik van lokale grondstoffen stimuleert de lokale economieën en landbouwsector in Denemarken. 
Het ondersteunt de Deense boeren en producenten in de regio, creeërt banen en versterkt de lokale gemeenschap.

Naast de oorsprong van de ingrediënten is ook de wijze van produceren van belang. Daarom leggen we eerst graag uit waarom er is gekozen voor geëxtrudeerde brokken.

Geëxtrudeerde brokken

Alle brokken van Kronch zijn geëxtrudeerde, krokante brokken. Dit heeft een aantal voordelen voor zowel hond als eigenaar.

Tijdens extrusie worden de ingrediënten op hoge druk verhit tot meer dan 130 graden celsius. Dit doodt alle bacteriën en zorgt er voor dat het zetmeel in de graanproducten met water reageert, waardoor gemakkelijk verteerbare koolhydraten worden geproduceerd.

 

Met andere woorden, het zetmeel van de graanproducten wordt ter beschikking gesteld van de hond, wat resulteert in een verhoogde absorptie en een betere voedingsbenutting.

Voedingswaarde
Geëxtrudeerde brokken worden geproduceerd door een proces genaamd extrusie, waarbij de ingrediënten onder hoge druk en temperatuur worden samengeperst. 
Dit proces maakt het mogelijk om de voedingsstoffen in de brokken beter te behouden. 
Essentiële voedingsstoffen zoals eiwitten, koolhydraten, vetten, vitamines en mineralen blijven beter behouden, waardoor de brokken een uitgebalanceerde voedingsbron vormen voor honden.

 

De spijsvertering 
Geëxtrudeerde brokken worden gemakkelijk verteerd door honden. 
Het extrusieproces breekt de voedingsstoffen af tot kleinere deeltjes, waardoor het lichaam van de hond de voedingsstoffen efficiënter kan opnemen. 
Dit kan vooral voordelig zijn voor honden met een gevoelige spijsvertering of voedselintoleranties.

 

Het gebit

Geëxtrudeerde brokken hebben meestal een stevige en knapperige textuur. 
Het kauwen op deze brokken kan helpen bij het verwijderen van tandplak en tandsteen, waardoor de tandheelkundige gezondheid van de hond wordt bevorderd. 
De wrijving tijdens het kauwen kan ook bijdragen aan gezond tandvlees en een frissere adem.

 

Langere houdbaarheid 
Het extrusieproces verwijdert vocht uit de brokken, waardoor ze minder vatbaar zijn voor bederf. 
Dit resulteert in een langere houdbaarheid van het voedsel, wat handig is voor eigenaren die grotere hoeveelheden willen kopen of voedsel voor langere tijd willen bewaren.

Gemak en portionering
Brokken zijn over het algemeen eenvoudig te geven en te doseren. Dit is helemaal eenvoudig met een maatbeker.

Eiwitbronnen (dierlijk en plantaardig)

Zalm

Dit is het meest belangrijke ingrediënt van onze voeding voor honden en katten. Er wordt zalm gebruikt in de vorm van verse zalm (uitgebeend). Deze zalmen worden afgekoeld tot ongeveer 3 graden Celsius, tot het punt waar ze in de productie worden gebruikt. Met andere woorden, de zalm wordt behandeld alsof het bestemd is voor menselijke consumptie en wordt niet ingevroren.
 
We streven ernaar om de zalm zo kort mogelijk op te slaan, en normaal gesproken wordt de zalm in de productie genomen op dezelfde dag dat ze worden geleverd. De gebruikte zalm is afkomstig van Noorse Zalm en Wilde Canadese Zalm. Er worden geen ingewanden gebruikt.

 

Verse zalm is goed voor honden omdat het een uitstekende - licht verteerbare - bron is van hoogwaardige eiwitten, omega-3-vetzuren en essentiële voedingsstoffen. Deze voedingsstoffen dragen bij aan een gezonde huid en vacht, bevorderen een gezonde spijsvertering, ondersteunen de hersenontwikkeling en de immuun-functie.
 
Vismeel

Alleen in Denemarken geproduceerde vismeel van hoogwaardige kwaliteit wordt gebruikt. Het vismeel is gemaakt van vis uit de Noordzee. Vismeel wordt gebruikt omdat het hoogwaardige eiwitten en Omega-3-vetzuren bevat en bovendien de smaak en het aroma van het voer aantrekkelijker maakt.
 
Bloedmeel 

Alleen spuitdroog varkensbloed uit Deense varkens wordt gebruikt. Bloedmeel bevat ongeveer 87% eiwit en kan gemakkelijk verteerd worden. Het is ook een natuurlijke bron van ijzer. Al het ijzer in onze voeding wordt toegevoegd in de vorm van bloedmeel. Deens varkensbloedmeel is een veilige en hoogwaardige toevoeging. *Denemarken is sinds 1991 Aujeszky vrij verklaard.
 
Brouwersgist

Brouwersgist is gedroogde gist van de bierproductie. Het bevat ongeveer 50% eiwit maar wordt toegevoegd voor het Vitamine B-gehalte. 

Brouwersgist is een natuurlijke bron van verschillende voedingsstoffen, waaronder eiwitten, vitamines (vooral B-vitamines), mineralen (zoals selenium en zink) en aminozuren. Het heeft een aantrekkelijke smaak voor honden en katten en bevat natuurlijke enzymen die de spijsvertering kunnen ondersteunen. 
Brouwersgist bevat prebiotische vezels, zoals beta-glucaan, die kunnen bijdragen aan een gezonde darmflora. Een gezonde darmflora is belangrijk voor een goede spijsvertering, immuunfunctie en algemene gezondheid.
 
Het resterende eiwit komt uit granen: ongeveer 12% gerst, 13% tarwe, 10% maïs en 9% rijst. Er worden geen sojaproteïnen toegevoegd, aangezien deze ook niet bij de hond worden gebruikt als vis eiwitten.

Bronnen van koolhydraten - Granen


Gerst 

Deense gerst van de hoogste kwaliteit.
 
Tarwe

Deense tarwe van de hoogste kwaliteit.
 
Maïs

Europese geteelde maïs van de hoogste kwaliteit (geen genetisch gemodificeerde variëteiten).
 
Rijst

Europees gegroeid. Er wordt gebruik gemaakt van "gebroken rijst", die bij de productie van kookrijst werd uitgesloten. Met andere woorden, het is dezelfde rijst als gebruikt wordt voor menselijke consumptie.
 
Suikerbiet 

Deens geproduceerde suikerbieten worden toegevoegd voor hun vezelgehalte, die de darmflora van de hond stabiliseert. De vezels hebben daarnaast de eigenschap de hond een gezond en goed functionerend darmstelsel te bezorgen, die bijdraagt aan een goede stoelgang van de hond..

Bronnen van vet


Zalm

Zie hierboven onder "Eiwitbronnen". Bevat tot 18% vet in de vorm van zalmolie. Eigenschappen (zie Kronch Zalmolie).
 
Vismeel

Zie hierboven onder "Eiwitbronnen". Bevat ongeveer 10% vet in de vorm van zalmolie.
 
Varkensvet

Er wordt alleen gebruik gemaakt van varkensvet geschikt voor menselijke consumptie. Het varkensvet wordt gesmolten en daarna gespoten op droge hitte geëxtrudeerde tabletten, die het vet absorberen.
 
De gebruikte granen zijn ook bronnen van vet: gerst ca. 3,3%, tarwe ca. 2,6%, maïs ca. 4,5% en rijst ca. 1%.

Vitamines en mineralen


Alleen goedgekeurde mineralen en vitaminen worden toegevoegd.

Bovendien worden al onze voeders geproduceerd in overeenstemming met de AAFCO-normen. (Zie AAFCO)

Overige ingrediënten


Choline Chloride en lecithine worden toegevoegd aan de voeding, beide dragen bij aan een goed werkend metabolisme van de hond. Als gevolg daarvan zal de hond minder voer nodig hebben om dezelfde hoeveelheid energie te ontvangen, en zal minder eten.

Meer informatie "Over Kronch"..

bottom of page