top of page

De ingrediënten van Kronch

Geëxtrudeerde brokken

 

Tijdens extrusie worden de ingrediënten op hoge druk verhit tot meer dan 130 graden celsius. Dit doodt alle bacteriën en zorgt er voor dat het zetmeel in de graanproducten met water reageert, waardoor gemakkelijk verteerbare koolhydraten worden geproduceerd. Met andere woorden, het zetmeel van de graanproducten wordt ter beschikking gesteld van de hond, wat resulteert in een verhoogde absorptie en een betere voedingsbenutting.

Overige ingrediënten


Daarom is onze voeding samengesteld uit de best mogelijke grondstoffen. Het is ook uitgebalanceerd met betrekking tot voedingsstoffen, vitaminen en mineralen.

Choline Chloride en lecithine worden toegevoegd aan de voeding, beide dragen bij aan een goed werkend metabolisme van de hond. Als gevolg daarvan zal de hond minder voer nodig hebben om dezelfde hoeveelheid energie te ontvangen, en zal minder eten.

Meer informatie "Over Kronch"..

Eiwitbronnen (dierlijk en plantaardig)

Zalm

In de vorm van verse zalm (uitgebeend). Deze zalmen worden afgekoeld tot ongeveer 3 graden Celsius, tot het punt waar ze in de productie worden gebruikt. Met andere woorden, de zalm wordt behandeld alsof het bestemd is voor menselijke consumptie en wordt niet ingevroren.
 
We streven ernaar om de zalm zo kort mogelijk op te slaan, en normaal gesproken wordt de zalm in de productie genomen op dezelfde dag dat ze worden geleverd. De gebruikte zalm is afkomstig van Noorse Zalm en Wilde Canadese Zalm. Er worden geen ingewanden gebruikt.
 
Vismeel

Alleen in Denemarken geproduceerde vismeel van de hoogste kwaliteit wordt gebruikt. Het is gemaakt van vis uit de Noordzee.
 
Bloedmeel 

Alleen spuitdroog varkensbloed uit Deense varkens wordt gebruikt. Bloedmeel bevat ongeveer 87% eiwit en kan gemakkelijk verteerd worden. Het is ook een natuurlijke bron van ijzer. Al het ijzer in onze voeding wordt toegevoegd in de vorm van bloedmeel. Deens varkensbloedmeel is een veilige en hoogwaardige toevoeging. *Denemarken is sinds 1991 Aujeszky vrij verklaard.
 
Brouwersgist

Is gedroogd gist van de bierproductie. Het bevat ongeveer 50% eiwit maar wordt toegevoegd voor het Vitamine B-gehalte.
 
Het resterende eiwit komt uit granen: ongeveer 12% gerst, 13% tarwe, 10% maïs en 9% rijst. Er worden geen sojaproteïnen toegevoegd, aangezien deze ook niet bij de hond worden gebruikt als vis eiwitten.

Bronnen van koolhydraten - Granen


Gerst 

Deense gekweekte gerst van de hoogste kwaliteit.
 
Tarwe

Deense gekweekte tarwe van de hoogste kwaliteit.
 
Maïs

Europese gekweekte maïs van de hoogste kwaliteit (geen genetisch gemodificeerde variëteiten).
 
Rijst

Europese gegroeid. Er wordt gebruik gemaakt van "gebroken rijst", die bij de productie van kookrijst werd uitgesloten. Met andere woorden, het is dezelfde rijst als gebruikt wordt voor menselijke consumptie.
 
Suikerbiet 

Deens geproduceerde suikerbieten worden toegevoegd voor hun vezelgehalte, die de darmflora van de hond stabiliseert. De vezels hebben daarnaast de eigenschap de hond een gezond en goed functionerend darmstelsel te bezorgen, die bijdraagt aan een goede stoelgang van de hond..

Bronnen van vet


Zalm

Zie hierboven onder "Eiwitbronnen". Bevat tot 18% vet in de vorm van zalmolie. Eigenschappen (zie Kronch Zalmolie).
 
Vismeel

Zie hierboven onder "Eiwitbronnen". Bevat ongeveer 10% vet in de vorm van zalmolie.
 
Varkensvet

Er wordt alleen gebruik gemaakt van varkensvet geschikt voor menselijke consumptie. Het varkensvet wordt gesmolten en daarna gespoten op droge hitte geëxtrudeerde tabletten, die het vet absorberen.
 
De gebruikte granen zijn ook bronnen van vet: gerst ca. 3,3%, tarwe ca. 2,6%, maïs ca. 4,5% en rijst ca. 1%.

Vitamines en mineralen


Alleen goedgekeurde mineralen en vitaminen worden toegevoegd.

Bovendien worden al onze voeders geproduceerd in overeenstemming met de AAFCO-normen. (Zie AAFCO)

bottom of page